Evenemang - Bara en dotter - ctl00_cph1_image

Bara en dotter

Sarita Skagnes kommer till Charlottenberg och berättar om sitt liv som oönskat flickebarn i Indien och Norge, men även om att bryta sig loss från våld, underkastelse och en tyst ond cirkel.

Sarita Skagnes var en av de populäraste sommarpratarna i radions P1. Hon föddes som oönskat flickebarn och redan då ville hennes far ta livet av henne. Men sedan byttes hon istället bort mot en pojke. När resten av familjen flyttade till Norge, lämnades Sarita kvar för att arbeta som tjänare hos släktingar i Indien. Som 16-åring återförenas Sarita med sin familj i Norge, men det ändrar inte hennes situation; hon fortsätter att vara ett offer i sitt mansdominerade hem. I det nya hemlandet börjar däremot flickans själsliga utveckling. Hon blir medveten om sina egna rättigheter och utvecklas även slutligen till en stark försvarare av många andra förtrycktas rättigheter. Saritas berättelse är ett skakande bevis på vilka tragiska öden som finns i vår värld. Historien är också stärkande; det går att bryta sig loss. Sarita har i Norge fått många utmärkelser för sin bok "Bara en dotter", inklusive Åpenhetspriset. Genom att köpa boken bidrar du till att bekämpa villkoren för flickor eftersom större delen av intäkterna från boken går till utbildningsprojekt för utsatta flickor. http://saritaskagnes.com

Datum: 2015-05-06 17:00

Arrangör
Eda Kommun
Box 66
67322 Charlottenberg
False
+46 571-28100


http://www.eda.se

Namn
Charlottenbergs bibliotek

Adress
Kyrkogatan 4 Charlottenberg

Beskrivning
Förutom böcker finns ett rikt utbud av tidningar och tidskrifter, en välsorterad barn- och ungdomsavdelning, utställningslokaler, filmer, 4 st Internetdatorer, 1 dator för sökning i bibliotekskatalogen, 2 st datorer med ordbehandling mm samt släktforskning (Genline) och Karlstads universitetsbibliotek. På Charlottenbergs bibliotek finns också Ödwalls och Bergmans fotosamling i Värmlandsrummet.

Vägbeskrivning
Kyrkogatan 4, vid Kommunhuset