Ridturer

Med stor vikt på naturlighet erbjuds ridlektioner och ridturer, utanför Charlottenberg. Vår flock består av 5 islandshästar, 3 ston och 2 valackar i olika åldrar samt en American Paint Horse.

Ridning i blandad terräng. Vid terrängridning krävs ridvana. För nybörjare används ridbana eller ledsagare. Hos oss lär ni er hur hästar fungerar, reagerar och tänker. Här går vi grundligt igenom hur man beter sig när man leder en häst och hur man sköter om sin häst före och efter ridning. På mina ridlektioner utgår jag alltid från vilken nivå människorna är och det är viktigt att var och en får lära sig i sin egen takt. När vi rider använder vi vårt eget kroppspråk för att förmedla till hästen vad vi vill att den ska utföra. Jag är mycket noga med att ryttarna verkligen känner efter hur det känns när de använder sin kroppsvikt i sadeln och att hästen lyssnar på sin ryttare. Det ska vara roligt och lätt att rida. Därför rider vi mest i skog och mark där ni lär er att rida i alla gångarter på våra trygga islandshästar.

Arrangör
CW's Natural Horsecare
Västergården Orre
67392 Charlottenberg
cwsnh@hotmail.se
+46 703592718


http://www.carinawiberg.sePriser
per person och timme - 400SEK

Namn
CW's Natural Horsecare

Adress
Västergården Orre
673 92 Charlottenberg

Beskrivning
Islandshästar. Ridbana och en rundkorall. Kurser i Naturlig hästkommunikation. Ridlektioner och försäljning av djurfoder.

Vägbeskrivning
Från rondellen, rv 61 i Charlottenberg, kör norrut, mot Kongsvinger, ca 1 km. Ta av till vänster, skyltat Lersjön och kör ca 1,3 km. Sväng till höger och kör 400 m.

Eda guiden och Eda kartan 2021