Vacker vy över bergssida med en spegelblank sjö framför

Att Göra i Eda

Eda bjuder på en storslagen natur med många sjöar och flera naturreservat och ett stort utbud av aktiviteter året om.

Sommartid lockar de natursköna omgivningarna till bl a fiske, kanotfärder och vandringar på Finnskogleden, en 24 mil lång vandringsled från Morokulien i söder till Trysil i norr. På Noresund ligger en 18-håls golfbana omgiven av den vackra sjön Hugn.

Vintertid finns det flera möjligheter till skidåkning, både på längden och utför. Valfjället Skicenter är en av de sydligast skidanläggningarna i Sverige med hela 12 nedfarter. Dessutom finns det en rad fritidsanläggningar, bl a ett antal motionsspår för löpning/ längdskidåkning, en ishall, flera skytteanläggningar och gymnastik-/sporthallar.

Bygden har många gränshistoriska minnesmärken, bl.a. fredsmonumentet, Eda Skans, Eda Skan museum, Beredskapsmuséet, Skansen Hultet och Eda Glasmuseum. Eda Glasbruk lades ner 1953, men mycket glas finns bevarat. 

Hembygdsföreningarna är mycket aktiva, framförallt på somrarna då gårdarna är öppna för allmänheten. Här kan man köpa kaffe och hembakat bröd, hantverk och utställningar samt underhållning av olika slag gör att många tar sig en tur till denna trevliga miljö.

Oavsett om du bor i Eda eller är besökare så är du varmt välkommen att uppleva det fantastiska friluftslivet!

 

Eda guiden och Eda kartan 2021