Evenemang - När molnen skingras - ctl00_cph1_image

När molnen skingras

Åmotfors Folketshus den 14 feb kl 19.00. Åldersgräns: Ej angivet. Längd: 87 min. Pris: 70 kr. Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige.

Ett kvinnoöde som inte berättats tidigare. Starka intressen verkade för att lägga ”locket på" rörande hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. Nästan 70 år efter hennes död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände. Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal?

Datum: 2016-02-14 19:00

Arrangör
Folkets Hus Åmotfors
Älvuddsgatan 21
67040 Åmotfors
info@fhamotfors.se
+46 571-30073


http://www.fhamotfors.se

Namn
Åmotfors Folkets Hus

Adress
Älvuddsgatan 21 Åmotfors

Beskrivning
Folkets Hus i Åmotfors är en plats för möten mellan människor, underhållning, eftertanke, glädje och kultur. Möjlighet att beställa servering till arrangemang. Lokaler i tre våningar. Biosalong.

Vägbeskrivning
Centralt i Åmotfors centrum.